2. KRK GRANFONDO FALKENSTEINER PUNAT

Island Krk / Croatia - April/26/2025

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Do početka utrke
Krk Granfondo Falkensteiner Punat

ULTIMATE CYCLING EXPERIENCE

PRAVILA I PROPISI

Organizatori utrke će osigurati i biti odgovorni samo za bicikliste koji voze između glavnog vodećeg automobila i SAG automobila na začelju. Vožnja izvan dozvoljenih granica je zabranjena. Sudionici koji pređu glavni vodeći automobili ili zaostanu iza SAG automobile na začelju, organizator neće odgovarati za njih te se neće smatrati kao osigurani sudionici utrke. Nema ometanja i smetnji na trasi utrke: to je zabranjeno!!! Biciklisti su dužni odlagati smeće u za to predviđene kante na trasi utrke. Organizatori zadržavaju pravo promjene ili izmjene biciklističkih ruta prema policijskim uputama ili zbog vremenskih uvjeta kao što su poplave, magla, kiša, jaki vjetrovi itd. Organizatori imaju pravo provjeriti bicikle prije početka natjecanja. Organizatori imaju pravo spriječiti natjecatelja da sudjeluje u događaju, kao i da prekine svoje sudjelovanje tijekom događaja bez davanja objašnjenja ili razloga. Obavijest prije utrke. Svaki sudionik mora biti nazočan brifingu prije utrke. Brifing će se održati 26. travnja u 09:45 sati na startu ispred hotela Falkensteiner Punat.

SUDIONICI

Kacige i cipele su obavezne. Svi biciklisti bi se trebali opremiti s dvije napunjene boce za piće i kompletom osnovnih alata. Vozač koji ne slijedi ova pravila bit će odmah uklonjen sa staze. Preporučuje se nošenje naočala za zaštitu očiju.

Svaki sudionik treba imati odjeću prikladnu za predviđeno vrijeme na tom području. U slučaju kiše, svi sudionici trebaju se opremiti odjećom prikladnom za vlažno vrijeme.

Sudionici bi sami trebali moći obavljati osnovne popravke. Tehnički tim za pomoć priskočiti će u pomoć gdje za to bude mogućnosti.

Od biciklista se traži da ostanu službenoj trasi utrke cijelo vrijeme. Zabranjeno je skraćivanje ili skretanje sa zadane trase biciklističke utrke.

Ostanite u desnoj traci blizu desnog ramena. Vozač koji se odluči zaustaviti na stazi mora signalizirati ostalim vozačima iza njega i povući se sigurno izvan staze, s druge strane desne margine. Ometanje na stazi je zabranjeno i opasno. Biciklisti su dužni odlagati smeće u za to predviđene kante na trasi utrke.

Vozač koji odluči napustiti utrku mora obavijestiti organizatore o tome što je prije moguće. Obavijest se može dati policiji ili sucima duž cijele rute utrke ili službenom vozilu koje se nalazi iza svih sudionika!

VOZILO METLE

Najvjerojatnije neki od sudionika neće biti u mogućnosti uspješno proći zadane rute.
Ako kojim slučajem vi budete jedan od njih, molimo vas da izravno na ruti pričekate vozilo „metlu“. Sudionici, kao i bicikli, bit će vraćeni u Punat različitim vozilima.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ

Sudionike utrke će pratiti vozila i liječnici hitne pomoći tijekom cijele rute. Prva pomoć na mjestu nesreće isključiva je odgovornost organizacije za spašavanje te je besplatna za sve sudionike.

FOTOGRAFIJE I VIDEO UTRKE

Fotografije na zahtjev ćete uz naknadu moći preuzeti nakon događaja, dok će službene fotografije i video utrke biti objavljeni krajem završnog dana na Krk Granfondo službenoj web stranici, Facebook stranici i Instagram profilu.

SLUŽBENI SERVIS

Profesionalni serviser bicikli obavljati će na upit servis bicikli svim natjecateljima na manifestaciji Krk Granfondo Falkensteiner Punat, te jamči da će svi bicikli cijelo vrijeme biti u savršenom stanju. Servis bicikla tijekom manifestacije je besplatan, ali se plaća utrošeni materijal.